Rezervacije
+385 (0)1 2041 200
rezervacije@antunovic.hr
Promijeni/Otkaži rezervaciju

Energija iz dubina

Seminar o mogućnostima primjene obnovljivih izvora energije dio je Programa stručnog usavršavanja za razdoblje 2023. – 2024. godine Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO) i tvrtke ENERGETIKA MARKETING koji će se održati 23. veljače u hotelu Antunović Zagreb.


 

Energija je svuda oko nas

Energetska tranzicija, dekarbonizacija i borba protiv klimatskih promjena zahtijevaju sve brže okretanje od fosilnih goriva i potpuni prelazak na obnovljive izvore. Energija iz neposredne okolice, a osobito ona iz tla, podzemnih i površinskih voda dostupna je svima, no svakako su potrebna stručna rješenja kako bi se ona iskorištavala na ispravan, ekonomičan i za okoliš najmanje štetan način.

Dizalice topline tlo - voda i voda - voda, ali i geotermalne elektrane i toplane sve su češće širom Europe, a Hrvatska u usporedbi s mnogim drugim zemljama raspolaže značajnim geotermalnim potencijalom. 

To je razlog zašto su stručne rasprave, razmjena ideja i razmišljanja iz tog područja nužne, sve kako bi se u što većoj mjeri omogućilo iskorištavanje te, gotovo besplatne energije (naravno, samo energija je besplatna, ali postupci, oprema i uređaji za njezino iskorištavanje nisu!). Mnogi ostvareni projekti, ali i oni koji će tek uslijediti pokazuju da sve kreće u dobrom smjeru.

Hotel Antunović Zagreb – jedinstveni doživljaj!

Rezervacije